BAROMUZ KADIN HAKLARI VE TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ KOMİSYONUNUN İSTANBUL SÖZLEŞMESİNİN 10. YILDÖNÜMÜ İLE İLGİLİ AÇIKLAMASI

11.05.2021 13:31:56
  • Büyük Font
  • Küçük Font
  • Sayfayı Yazdır
BAROMUZ KADIN HAKLARI VE TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ KOMİSYONUNUN İSTANBUL SÖZLEŞMESİNİN 10. YILDÖNÜMÜ İLE İLGİLİ AÇIKLAMASI
11 Mayıs 2011 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti’nde Avrupa Konseyi taraf devletlerinin imzasına açılan İstanbul Sözleşmesi 10 yaşında! 
 
Türkiye Cumhuriyeti’nin on yıl önce vermiş olduğu taahhüdü etkin bir şekilde uygulamış olsa idi en az 2.336 önlenebilir cinayetin önüne geçilebilmiş olunurdu. 
 
19 Mart 2021 tarihinde yayımlanan Kadına Yönelik Şiddet ve Ev İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye Dair Avrupa Konseyi Sözleşmesi’nin Türkiye Cumhuriyeti bakımından feshedilmesine dair Cumhurbaşkanı kararı Anayasa’ya aykırı olup, hükümsüzdür. 
 
Muğla Barosu ve Muğla Barosu Kadın Hakları ve Toplumsal Cinsiyet Eşitlik Komisyonu olarak, 10 yıl önce olduğu gibi, bugün de hala yürürlükte olan "Kadına Yönelik Şiddet ve Ev İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye Dair Avrupa Konseyi Sözleşmesi"nin tüm hükümlerine bağlı kalacağımızı ve sözleşmenin tüm hükümlerinin yerine getirilmesi için ısrarcı olacağımızı kamuoyu ile paylaşmak isteriz.
 
Muğla Barosu Kadın Hakları ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu
Fotoğraf Galerisi