BAROMUZ KADIN HAKLARI VE TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ KOMİSYONU’NUN EMİNE BULUT’UN ÖLDÜRÜLMESİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMASI

23.08.2019 20:40:13
  • Büyük Font
  • Küçük Font
  • Sayfayı Yazdır
BAROMUZ KADIN HAKLARI VE TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ KOMİSYONU’NUN EMİNE BULUT’UN ÖLDÜRÜLMESİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMASI
 
" ÖLMEK İSTEMİYORUM "
 
“Anne, lütfen ölme!” diyen çocuğunun gözü önünde “ölmek istemiyorum” çığlılıklarıyla öldürülen bir kadın; EMİNE BULUT…
 
Katili eski eşi! Sorumluları biliyoruz!!
 
Emine Bulut ve daha nice erkek şiddeti ile öldürülen, hayatları gasp edilen, her türlü şiddete maruz bırakılan tüm kadınların sorumlusu İKTİDAR VE ONUN POLİTİKALARIDIR!
 
Çünkü; kadın erkek eşitiğini uygulayarak temin etme sorumluluğu İKTİDARINDIR.
 
Kadınların yaşam hakkını savunma ve sağlama sorumluluğu İKTİDARINDIR.
 
Ancak bugün gelinen noktada, İstanbul Sözleşmesini tartışmaya açan, 6284 Sayılı yasayı erkek mağduriyeti ve evlilik birliğini zedeliyor savsatası ile değiştirmeyi düşünebilen, kadının ekonomik eşitliğini sağlayamadan yoksulluk nafakasına göz diken politikaları ile İKTİDAR bilinçli ve sistematik bir cinsiyetçilik ile hem uluslararası sözleşmeler hem de ulusal mevzuat ile bağlı bulunduğu kadın erkek eşitliğini sağlama, kadının yaşama hakkını savunma sorumluluğunu yerine getirmemek için elinden geleni ardına koymamaktadır.
 
Muğla Barosu olarak, artık yeter demenin ötesinde Emine Bulut’un “ölmek istemiyorum” çığlıkları ülkenin dört bir yanını sarsın istiyoruz. İKTİDARIN göz göre göre erkek şiddetini cesaretlendiren politikalarından ve söylemlerinden derhal vazgeçmesi için çağrıda bulunuyoruz. Yargı mensuplarının, kolluk kuvvetlerinin ve tüm yetkililerin, şiddete maruz kalan kadının hayat tarzını, medeni halini SORGULANMASINI değil, ERKEK ŞİDDETİNE KARŞI sorumluluklarını yerine getirmelerini istiyoruz.
 
Ne EMİNE BULUT ne de erkek şiddetine maruz bırakılan diğer kadınların unutulmasına izin vermeyeceğimizi, kadının haklı mücadelesinde hep var olacağımızı, kazanılmış haklarımızı, yaşam hakkımızı gasp etmeye yeltenen erkek sistemi ile sonuna kadar mücadele edeceğimizi kamuoyuna bildiririz.
 
Kadın Hakları ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu
Fotoğraf Galerisi