Baro Başkanımız Av. Cumhur Uzun'un Yılbaşı Gecesi yaşanan terör saldırısı ile ilgili basın açıklaması

2.01.2017 15:43:19

YENİ YILA MERHABA DEMEDEN, BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUZ

Oysa ne umutla beklemiştik 2017’nin gelmesini.

2016 yılında çok acılar çekmiş ve adeta bitiyor olmasına sevinmiştik.

Elbette biliyorduk ertesi günün her şeyi değiştirecek bir sihir taşımadığını, ama yine de ummak, ümit etmek istiyorduk işte.

Olmadı. Olmadı. Yine olmadı.

Yeni yıl başlayalı daha 1 saat olmuştu ki, hepimizi şok eden o üzücü haber geldi.

“İstanbul’da bir eğlence kulübüne silahlı saldırı düzenlendi.”

İrkildik, inanamadık ve sonra yıkıldık.

Hainler, alçaklar, yine işbaşında, savunmasız ve masum insanları öldürmeye devam ediyordu.

Devam ediyordu kanla beslenenler, masun insan kanı içmeye devam ediyorlardı.

Varlık sebebi terör olanın, varlık sebebi kan dökmek olanın ve kandan beslenenlerin başka bir şey yapmaları onlardan beklenemezdi elbet.

O yüzden, onların ne yaptığıyla değil, bizim ne yapıp, neyi yapmadığımızla ilgilenmek gerekiyordu artık.

Devletin asli görevi ülke genelinde güvenliği sağlamaktır. Yurttaşlar, kendi ülkelerinde her yönüyle güvenli bir ortamda yaşamak ve özgürlüklerini geliştirmek isterler.

Bir ülkenin güvenliğine kast eden iç ve dış düşmanlar olabilir. Aslında bunları etkisizleştirmektir güvenlik. Bu etkisizleştirmeyi başaramadığınız zaman, siz güvenlik zafiyeti içindesinizdir. Asli görevinizi tam olarak yerine getiremiyorsunuz demektir.

Güvenlik zafiyeti olmamasını temin ile ödevli olan hükümettir.

Bilerek yada bilmeyerek, diyanet eliyle buraları ve buradakilerini hedef göstermek, yine hükümetin sorumluluğundadır.

İstanbul’un tam ortasında, Ortaköy’de, silahlı bir kişinin, intihar eylemi olmadan 39 canı alması, onları öldürmesi, bir güvenlik zafiyetidir.

Elbette ülkemizde onlarca bu tür saldırı daha başlamadan engelleniyordur. Ancak bu durum, gerçekleşen saldırı ve yitirilen canları açıklamaya yetmez. Güvenlik “Sıfır hata” ile sürdürülmesi gereken bir kamu hizmetidir. Tek bir hata dahi affedilemez. Çünkü tek bir hata, 39 insan canı demektir.

Öte yandan benim hatırladığım bu ülkede yılbaşı gecesi, eğlence yerlerinde yaşanmış bir başka vahşet yok.

Yılbaşı gecesi bir eğlence yerini basıp, oradakileri hunharca katledebilecek bir cani psikolojisi yaratmamak ve varsa canilerin zihinlerini bu tür düşüncelerden arındırmak yine hükümet politikalarının ve hükümetlerin ödevidir.

Yapmayın. Caniler yarattırmayın. Canilerin masun insanlarımızı öldürmesine geçit vermeyin.

Terör ve teröriste geçit verilmeyen bir yıl olması arzusuyla, katledilen canlara Allah’tan rahmet, kederli aileleri ve ulusumuza sabır ve başsağlığı dilerken, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Hepimizin başısağolsun.

Av. Cumhur UZUN
  Muğla Barosu Başkanı