Hakim Kemal Koç’un sosyal medyada yer alan; “Okullardaki Kemalizm ne zaman kalkıyor ?” paylaşamı ile ilgili basın açıklaması

8.06.2017 14:25:38
  • Büyük Font
  • Küçük Font
  • Sayfayı Yazdır
Hakim Kemal Koç’un  sosyal medyada yer alan; “Okullardaki Kemalizm ne zaman kalkıyor ?” paylaşamı ile ilgili basın açıklaması

                   

   İlgili haberi görmek için tıklayınız

   Basın Açıklamasının görüntülerini görmek için tıklayınız.

 

   Değerli Basın Mensupları ;

 

   Önünde bulunduğumuz Milas Adliyesi’nde 2. Asliye Hukuk Hakimi olarak görev yapmakta olan Hakim Kemal Koç, sosyal medyada yer alan;


  El yazısının okullarda öğretiminin kaldırılması ile  ilgili bir haberin altına, “Okullardaki Kemalizm ne zaman kalkıyor ?” yorumunda bulunmak suretiyle;


  Bu ülkenin kurucusu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve onun bizlere en büyük mirası olan Türkiye Cumhuriyeti’nin temel ilkelerini oluşturan ve kısaca “Kemalizm” olarak isimlendirilen felsefenin kaldırılması gereken, anlamsız ve gereksiz bir değerler bütünü olarak gördüğünü ve bu nedenle gelecek nesillere aktarılıp öğretilmesinin beyhude, gereksiz ve hatta zararlı bir bir uğraş olduğu halde, eğitim ve öğretim müfredatında halen dahi yer almasını anlamsız bulduğunu ifade ederek, “Kemalizm ne zaman kaldırılacak?” Sorusunu sormak suretiyle düşüncesini ifade etmiş bulunmaktadır.


  Muğla Barosu Avukatları olarak bizler, herkesin düşüncesini özgürce ifade etmesine saygıyla bakan insanlarız.


  Bir düşüncenin özgürce ifade edilmesini savunmak, o düşünceyi kabul ettiğimiz ve hatta karşı çıkmaktan geri duracağımız anlamına gelmemelidir.


  Hakim Kemal Koç’un Kemalizm’in okullardan kaldırılmasını sabırsızlıkla bekleyen düşüncesini şiddetle kınıyor ve bizler hayatta oldukça bunun asla mümkün olamayacağını hep bir ağızdan haykırıyoruz.


  Hakim Kemal Koç ; unutmayın ki siz bugün bu ülkede ve burada hakimlik yapabiliyor, düşüncelerinizi özgürce ifade edebiliyor iseniz, bu adeta koskoca bir imparatorluğun küllerinden yeniden yaratılan, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş felsefesini oluşturan ve dünya devletlerine örnek, dünyada bir çok lidere ilham kaynağı olmuş olan Mustafa Kemal Atatürk ve onun düşüncelerinin felsefi ifadesi olan Kemalizm sayesindedir.


  İnsanın sahip olduğu değerleri bilmemesi çok acı olmakla birlikte, bunun bir yargıç tarafından bilinemiyor olması ise vahim bir durumdur.


  Öte yandan Hakimler, her fikir ve düşünceye karşı tarafsız ve objektif olmalıdır.


  Tarafsız olmak, tarafsız görünmeyi de zorunlu kılar. Hakim Kemal Koç, toplumun üstün değer ve düşüncelerine, bu ülkenin kuruluş felsefesini aşağılamak suretiyle tarafsızlığını yitirmiş, Kemalizm karşıtı fikirlere bağlılığını ifade etmiş bulunmaktadır.


  Bu davranışıyla artık bağımsız ve tarafsız bir hakimlik yapamayacağı açıkça ortaya çıkmıştır. Bu nedenle kendisini hakimlik mesleğinden İSTİFA etmeye davet ettiğimiz gibi, aynı gerekçelerle görevden alınması talebiyle Hakimler Savcılar Kurulu’na suç duyurusunda bulunduğumuzu saygıdeğer kamuoyuna saygıyla bildiririz.

 

                                                                                                                                     Av. Cumhur UZUN
                                                                                                                                 Muğla Barosu Başkanı


 

 

Fotoğraf Galerisi